Michel van den Heuvel

25 jaar bij Everseal

Een 25-jarig jubileum mag je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan! Vandaar dat wij Michel van den Heuvel eens goed aan de tand hebben gevoeld over zijn loopbaan bij Everseal. We hebben het over veranderingen, ontwikkelingen, generatieverschillen, groeiprocessen en meer…

Hoe kijk  je terug op de afgelopen 25 jaar?
Ik kijk positief terug op de afgelopen 25 jaar, eigenlijk wel op mijn hele werkzame carrière. 

Ik ben opgegroeid in Rotterdam-Zuid. Mijn carrière als kitter begon op 16 april 1984 bij René Hendriks. Ik was nog jong, 18 jaar, onervaren en ik woonde nog bij mijn ouders thuis. Ik had daarnaast ook nog een carrière in de muziek. Vanaf mijn 14e jaar speelde ik al in een muziekbandje als drummer, maar ik maakte toen ook jingles in een geluidsstudio voor op de radio. Mijn eerste kitwerk dat ik ooit maakte was het gemeentehuis in Bergschenhoek, we hebben daar de kozijnen in de kleur bruin gekit. Ik heb bij Hendriks veel geleerd en een hele leuke tijd gehad.

25 jaar geleden ben ik in dienst gekomen bij Tuyps Voegafdichtingen. Ik ben toen begonnen op een werk van Wilma Bouw in Amsterdam. In het jaar 2000 heeft Den Braven Sealents het bedrijf Tuyps overgenomen en is de divisie Everseal (uitvoering) tot stand gekomen. Ik was aangenomen als kitter, maar werd door een enorme groeispurt eerst uitvoerder, daarna planner, vervolgens bedrijfsmanager en uiteindelijk directeur (2013). Deze veranderingen hebben mij veel gebracht. Veelal goede en leuke ervaringen, maar ook veel (werk)druk. Gelukkig heb ik geleerd om daarmee om te gaan en ik ben niet voor 1 gat te vangen. Mijn slogan is dan ook: Iedere uitdaging is een kans op een nieuw succes!

Op welke manier heb je Everseal zien veranderen door de jaren heen?
We zijn in de loop der jaren steeds professioneler geworden en beheersen steeds meer disciplines zoals luchtafdichting, brandbescherming (doorvoeren en staalbescherming) en betonreparaties. Everseal is steeds breder inzetbaar en we zien dat onze opdrachtgevers hier graag gebruik van maken. Dat zijn fijne ontwikkelingen die we willen blijven doorvoeren.

Er is in de afgelopen 25 jaar veel gebeurd, ik heb moeilijke opdrachten uit moeten voeren, zoals bijvoorbeeld in de crisisperiode (omstreeks 2006) het afschalen van personeelsleden. Je kan het je nu niet meer voorstellen, het is nu de omgekeerde wereld. Everseal is constant opzoek naar nieuwe medewerkers die hart voor de zaak hebben en serieus geïnteresseerd zijn in het afdichtingsvak. Eigenlijk zoeken we vakidioten om dit werk met plezier te doen. 
Ik heb zelf al die jaren een doel voor ogen gehad, ik wilde meer dan kitter zijn. De nieuwe generatie staat soms anders in het leven en voor hen kan het dan ook moeilijker zijn om het vak te leren, het is de generatie die alles met hun telefoon doet. De tijd is veel sneller geworden, vroeger ging je iedere dag naar de zaak of werd je ’s avonds thuis gebeld. Door deze snellere tijd is ook de hechtheid binnen de club verminderd. Medewerkers wonen nu door heel Nederland (Lelystad, Alphen aan de Rijn, Middelharnis, Rotterdam, Oosterhout, Tilburg enz.) waardoor een vrijdagmiddag borrel of een potje darten er niet vaak in zit. Iedereen heeft het druk met werk en gezin, tegenwoordig werken man en vrouw allebei en gaan de kids naar de oppas.  We sturen nu veel gegevens per mail en medewerkers komen minder vaak naar de zaak. Op grote projecten staan containers met materialen, andere medewerkers bevoorraden we in de bussen. De corona crisis heeft het laatste jaar er ook voor gezorgd dat er veel veranderd, ik hoop dat daar snel een einde aan komt! 

Wat heeft ervoor gezorgd dat je nog steeds bij Everseal bent?
Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk. Mijn werk is heel divers, je hebt veel met mensen te maken en als je ’s morgen opstaat weet je nooit precies wat de dag je zal brengen. Ik wordt daar nog steeds heel blij van. Daarnaast ben ik heel plichtsgetrouw en zie ik nog steeds kansen voor Everseal die ik wil aangrijpen. Zo heb ik nog steeds veel interesse in andere disciplines die wij als Everseal nog niet beheersen. Ik kijk graag rond op de markt om te zien wat de concullega’s doen en wat dat voor Everseal betekent in de markt. We zijn altijd bezig met het verbeterproces.

Hoogtepunt in 25 jaar Everseal?
Er is zoveel gepasseerd, er zijn zoveel hoogtepunten geweest maar ook veel leermomenten. We hebben grote werken gemaakt zoals bijvoorbeeld De Admiraliteit in Rotterdam, Rijksvastgoed PLE in Zeist, nieuwe tribunes en renovatie oude tribunes op het TT circuit in Assen, 583 woningen Amsterdam, maar ook veel voetbalstadions zoals het Fortuna Sittard stadion, het stadion van PEC Zwolle, het Ado stadion in Den Haag, het FC Utrecht stadion, het KRAS Stadion in Volendam enz. Wat we ook doen zijn afdichtingen op cruiseschepen die in Nederlandse havens liggen, maar we zijn ook voor werken naar Italië en Frankrijk geweest om bijvoorbeeld privé jachten van beroemdheden af te kitten. Wat ook nog leuk is om te noemen is de geluidswal langs de A2, deze hebben we nu nog steeds in onderhoud. In het verleden hebben we ook werkzaamheden op  booreilanden gedaan, we gingen dan met een helikopter naar het werk, dat doen we tegenwoordig niet meer. Everseal heeft zoveel duizenden werken gemaakt, te veel om op te noemen. Ik ben trots op de door Everseal gemaakte projecten. 

Wie is Michel privé?
Ik ben bijna 55 jaar en ik woon samen met mijn vrouw Ria en zoon Nick (30 jaar) in Hoogvliet. Ik ben een echt familiemens, maar geen huisvader, Ria is mijn steun en toeverlaat en dat is altijd al zo geweest. Ik ben trots op mijn gezin. 
We gaan graag op vakantie en sinds 2020 met de camper. Dit was al 33 jaar onze grote wens en dat is er vorig jaar eindelijk van gekomen. Ik geniet van het leven, van gezelligheid, lekker eten en leuke dingen doen. Ook sport ik nog graag al is het wel minder dan voorheen. Doordeweeks ‘s avond en soms in het weekend ga ik wielrennen om mijn conditie op peil te houden. 
Als de corona restricties het toelaten ga ik deze zomer met de camper een wijnreis maken. Vanuit Nederland gaan we dan richting het gebied Champagne in Frankrijk om vervolgens door te reizen naar de Bourgogne om daar bij wijnboeren te genieten van hun producten. Via de Franse Alpen willen we naar Italië richting Piemonte naar het gebied waar ik weleens wijn bestel. Ook de Bloemenriviera, San Remo en het Gardameer staan op het lijstje. Als kers op de taart gaan we het plaatsje Peschiera bezoeken waar Ria ooit met haar Opa en Oma op vakantie was toen ze 10 jaar was, dat is nu meer dan 40 jaar geleden. 

Je hoort het, ik ben behalve een harde werker ook een echte levensgenieter! Soms ben ik wel eens druk, tegen het hyperactieve aan, maar ik ben ook sociaal, praktisch ingesteld en de laatste jaren zeker ook verstandiger geworden. Ik voel me een rijk en gelukkig mens met veel fijne mensen om me heen. 

Persoonlijk hoogtepunt
De geboorte van mijn zoon Nick, maar ook het trouwen en ontmoeten van Ria is zeer zeker mijn persoonlijke hoogtepunt, zeg maar de ontwikkeling van mijn gezin. 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?
Ik hoop dat ik dan qua gezondheid nog steeds sta waar ik nu ben en dat ik dan nog steeds  bij Everseal ben. Ik heb zeker nog niet de behoefte om af te bouwen of te gaan stoppen met werken, ik wil eigenlijk nog verder groeien en het takenpakket van Everseal verder ontwikkelen. Ik denk dat Everseal over 10 jaar een nog breder pakket kan aanbieden en onze opdrachtgevers hier naar tevredenheid gebruik van maken.

Ik hoop dat wij als gezin gezond kunnen blijven en mooie reisjes kunnen maken. Het Caribisch gebied staat nog op mijn wensenlijstje, ik ben nog nooit die kant op geweest. Maar ook  Noorwegen, Zweden en Finland door crossen met de camper zouden wij graag nog eens doen. 

Wat wil je ons nog meegeven?
Pluk de appel van de boom, als jij hem niet plukt, dan vangt een ander hem!