Interview met Thijs Snelders

Op maandagochtend 11 oktober om 07.00 uur heb ik met Thijs op de bouw van Van Wijnen, de 108 appartementen aan de Leyweg in Den Haag afgesproken. Thijs woont met zijn dochter Dewi in Hoogvliet en is 12,5 jaar in dienst bij Everseal.

Vertel eens iets over jouw sollicitatie en de beginperiode bij Everseal.
Ik ben ooit gestart bij Hendriks (dat heet nu Reneco) met Michel van den Heuvel als leermeester. Op 15 jarige leeftijd deed ik daar al vakantiewerk. Ik heb een opleiding gevolgd voor automonteur, maar in een garage werken is niet echt mijn ding. Op een gegeven moment ben ik in de havens gaan werken. Door de financiële crisis in 2008 werd mijn contract daar niet verlengd en na een gesprek met Sjaak de Mooi ben ik op 5 januari 2009 in dienst gekomen bij Everseal. Doordat ik al een ervaren kitter was ben ik alleen op een busje gegaan. Over de indiensttreding datum van Thijs was wat verwarring, i.p.v. 5-1-2009 was deze geregistreerd als 1-5-2009…(sorry Thijs)!

Over welke karaktereigenschap beschik je waar je het meest trots op bent?
Doorzettingsvermogen. Ik ben een echte doorzetter, ik ga door tot het af is. Ik heb dat echt van mijn vader meegekregen, niet ouwehoeren, gewoon doorgaan!

Welke taken (die vallen onder jouw werkzaamheden) doe je het liefst?
Binnen mijn functie heb ik best veel taken, ik ben behoorlijk allround. Behalve kitwerk in de badkamers, heb ik niet echt een voorkeur. Ik vind het leuk om zaken te regelen en te organiseren op de bouw, problemen oplossen. Ik hou van de afwisseling die ik in mijn werk heb.

Tegen welke werkzaamheden zou je het liefst ‘nee’ willen zeggen?
Purren, ik heb dat vroeger zo veel gedaan, dat hoeft nu echt niet meer perse van mij. Het is vaak op een rotlocatie en dus lastig bereikbaar, op zolders, achter schotten en dan ook nog dat afsnijden en opruimen. Je begrijpt, hier zou ik best wel eens nee tegen willen zeggen!

Wat is je grootste blunder op de werkvloer geweest?
O nou, daar hoef ik niet lang over na te denken, dat weet ik nog wel. Ik had de opdracht om een zeer luxe keuken af te kitten, echt zo’n mega keuken met alles erop en eraan. Ik had er erg mijn best op gedaan, keurig ook de plintjes afgewerkt. Later bleek dat het geen plintjes waren, maar lades, nou die kregen ze niet meer open!!!

Welk project van de afgelopen 12,5 jaar is jou het meeste bij gebleven en waarom?
Ook daar hoef ik niet zo lang over na te denken. Dat was ook een werk in Den Haag, daar werd een kantoorpand verbouwd naar woningen. Ik heb nog nooit een bouw gehad waar zo veel mis ging. Afvoerpijpen in de muur waren niet aangesloten, complete badkamers werden gesloopt omdat de leidingen niet goed zaten. Ik heb daar zo lang gelopen, echt een neverending story…

Waar kunnen we je het hardst mee aan het lachen maken?
Ik moet eerlijk zeggen dat de laatste jaren voor mij nou niet echt leuk waren. Ik heb best veel rotdingen meegemaakt. Waar ik wel blij van wordt is mijn dochter Dewi. Ze loopt nu stage bij een taartenbakwinkel, zij is mijn zonnestraaltje.

Wat is de mooiste vakantie die je ooit hebt gehad?
Dat is mijn vakantie van afgelopen zomer. We zijn naar Italië geweest, wat een prachtig land, echt genoten! Vroeger gingen wij naar het huisje van mijn opa in Hoek van Holland, daarna hadden we een caravan in de Ardennen. Dat was toch best ver, dus toen heeft mijn vader zelf een stacaravan gemaakt op een camping in Kaatsheuvel.
Ik vond het heerlijk om na 27 jaar weer in Italië te zijn, zeker voor herhaling vatbaar.

Wat is het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan?
Het moeilijkste is wel dat ik de keus heb gemaakt om voor mezelf op te komen. Dat was niet makkelijk, maar het was wel een goede keus. Het heeft zijn vruchten afgeworpen en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Waar erger jij je het meest aan?
Waar ik echt slecht tegen kan is onrecht. Ik heb ook een hekel aan liegen of als iemand de kantjes eraf loopt, daar kan ik echt niet tegen!

Waar klaag je weleens over?
Ja dat is dan werk gerelateerd, als iemand zijn afspraken niet nakomt of als iets niet lukt zoals ik het bedacht had.

Als je kijkt naar de natuur, waarvan zou je willen dat het nooit verloren zou gaan?
Ik ben wel een natuur mens, ik loop of fiets graag langs het strand of in het bos. Ik kies dan toch voor het bos, de bomen zijn toch een soort filter van de aarde. Als je ziet hoeveel ruimte er in andere landen is, neem nou het Zwarte Woud, dan is Nederland echt volgebouwd.

Wat heb je al jaren willen doen, maar is er nog steeds niet van gekomen?
Ik zou nog graag eens een motor trip maken. Ik heb altijd een motor gehad, maar de laatste jaren niet meer. Die zou ik ook graag weer willen aanschaffen, een mooie Harley chopper ofzo. Ook een bezoek aan de TT in Assen staat op mijn bucket list. Wat ik ook graag zou willen doen is met een rally wagen (mee) rijden!

Waar verbaas jij je vaak over?
Toch wel over de jeugd van tegenwoordig. Ze zijn vaak laks in bepaalde zaken en weinig ondernemend. Als ik dat vergelijk met mijn eigen jeugd, dan was ik altijd bezig en onderweg.

Als je één keer iets kan veranderen binnen de organisatie, wat zou je dan doen?
Dan zou ik vaker een feestje organiseren. Nu met de corona maatregelen is het nog lastig, maar ik vind dat je je collega’s weinig ziet of je ziet alleen maar dezelfde collega’s.

Welke uitspraak zegt alles over jou?
Niet zeuren, gewoon doorgaan!

Als je niet in Nederland zou wonen, in welk land zou je dan het liefst wonen?
Dan zou ik toch wel voor Italië kiezen, het is daar heerlijk weer en de mentaliteit spreekt mij aan (hard werken en lekker genieten). Je kan daar bovendien heerlijk eten en een prima biertje drinken.

Wat is je leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest?
De laatste tijd zijn er niet echt meer feestjes geweest. Je kan mij blij maken een  gezellige avond, lekker hapje eten, gezellig onder elkaar. Misschien weer eens naar een showdiner? Van mij hoeft het niet super actief, hoewel karten of paintballen mij wel leuk lijken om eens met collega’s te doen. Maar een BBQ is voor mij ook prima hoor!

Hoe besteed jij je weekend het liefst?
Ik werk vaak op zaterdag, maar mijn hobby is ook wel klussen of sleutelen. Ik heb een oude zundapp staan waar ik graag mee bezig ben. Ik breng ook graag tijd door met familie, lekker samen eten, daar kan ik erg blij van worden.

Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn?
Dan zou ik wel een maand willen ruilen met Valentino Rossi. Dat is een Italiaanse motor coureur, hij  heeft 9 wereldtitels en 116 Grand Prix-overwinningen op zijn naam en behoort daarmee tot de succesvolste motorcoureurs ooit. Na dit seizoen stopt hij met racen, maar hij heeft een eigen race opleiding en hij zal nooit stoppen met racen. Hij leeft echt zijn droom, dat zou ik ook best een maandje willen.

Hoe zie jij de toekomst?
Ik hoop op een goede gezondheid en met een beetje meer geluk heb dan de afgelopen jaren!

Na afloop zet de directeur van Everseal, Michel van den Heuvel,  jubilaris Thijs in de bloemen en krijgt hij een lekker bierpakket!

Thijs, namens al je collega’s van harte gefeliciteerd met je jubileum en bedankt voor het fijne gesprek en je tijd!